Redőnyök

A redőny nem csak árnyékoló hatásának köszönheti népszerűségét, hanem annak is, hogy anyagától függően hozzájárul az ablak hőszigeteléséhez, azaz nyáron csökkenti a beáramló hőséget, míg télen segít az otthon melegének megőrzésében. Egy minőségi redőny beszerzési ára, a hőszigetelő tulajdonság folytán fokozatosan megtérül, de emellett véd a kíváncsi tekintetektől, a zajoktól valamint a betöréssel szemben is biztonságosabbá teszi az épület nyílásait.


Több szempontot érdemes figyelembe venni mielőtt eldöntjük, milyen redőnyt választunk.Beépített redőny:


Beépített redőnyt, vagy más néven belső tokos redőnyt, új építésű épületek árnyékolásának elegáns kivitelezésére alkalmazhatjuk.  Ennél a redőny típusnál a külső szemlélő részére, a redőnytok láthatatlan, hiszen az ablakszerkezet fölött a falban helyezkedik el, így a redőnytok látványa, nem rontja az épület összképét. A redőny használatakor úgy tűnik, hogy az árnyékoló lamellák, közvetlenül a falból ereszkednek alá.  A beépített redőnytok egyik oldalát csak a vakolat választja el a külső tértől, míg a belső oldalon elhelyezett szerelő nyílás, közvetlenül a lakótérbe nyílik.  Elhelyezkedése miatt tehát nagyon fontos, hogy a falba épített redőnydoboz, legalább olyan erős hőszigetelő értéket produkáljon, mint maga a fal. A beépített redőny, a speciális hőszigetelő kivitel miatt, általában költségesebb, mint külső tokos változata.


A régi családi házaknál, a korai elvárásoknak praktikusan megfelelő nyílászárók, az úgynevezett kapcsolt gerébtokos ablakok jellemzőek. Ez a fából készült ablakszerkezet egy felső redőnyszekrénnyel van egybeszerkesztve, ezért az ablakcsere során a régi nyílászáróval együtt a redőnyszekrényt is el kell távolítani. A belsőtokos redőny ilyen esetben tökéletesen pótolja a korábbi redőnyt, sőt kitűnő hőszigetelésének köszönhetően, sokkal gazdaságosabb is.Gerébtokos ablak

Kapcsolt gerébtokos ablakszerkezet      
Beépített redőny metszet

 Beépített redőny metszet 

Külső tokos redőny:


 

 

külső

 Külső tokos redőnyt abban az esetben érdemes választani, ha már egy kész épületet szeretnénk utólag redőnnyel ellátni vagy egy korábban már felszerelt külső tokos redőnyt szükséges újra lecserélni.

Ilyen esetekben nincs külön hely kialakítva a falban a redőny számára. 

A külső tokos redőny esetében, mint azt a neve is elárulja, a redőny tokja a falon kívül helyezkedik el tehát a belső tér és a redőny között nincs kapcsolat. A külső tokos redőny csak kívülről szerelhető, az erre a célra kialakított szerelőnyíláson keresztül.

 vakolhato

Vakolható külsőtokos redőny:

 

A fent említet két redőnytípus kedvező tulajdonságait ötvözi a vakolható külsőtokos redőny. Mivel nem a falban, hanem a falon kívül helyezkedik el, a redőnydobozt nem szükséges extra hőszigeteléssel ellátni, így a költségét tekintve közel azonos, a normál külsőtokos redőnnyel. Mindemellett, a redőnydoboz külső felületének vakolhatósága miatt, a tok teljesen láthatatlanná válik, így a belső tokos redőny nyújtotta előnyöket is magában hordozza.

 Miből készül?Anyagát tekintve, minden redőny szerkezet általában két félé lehet: alumínium redőny vagy műanyag redőny.  A műanyag árnyékoló, költségkímélőbb megoldást nyújt, mint könnyűfém társa, de mind a hőszigetelésben, mind pedig biztonságosság szempontjából el is marad tőle. Ha azonban pusztán az árnyékolás a cél, tökéletes megoldás a műanyag redőny. Az anyag könnyű fajsúlya miatt, nagy felületek lefedésére nem ajánlott, mert egy esetleges viharosabb szél, kifordíthatja a helyéről.A műanyag redőnyök, fehér vagy anyagában színezett kivitelben rendelhetők, zajcsökkentő betéttel ellátott lefutó sínekkel és rejtett ütközőkkel.Az alumínium redőny, a hőszigetelő habbal töltött lamellái révén, jelentős hőszigetelő értékkel járulhat hozzá otthonunk komfortjához. Ugyanakkor szilárd statikájának és feltolás gátló szerkezetének köszönhetően, nagyfokú biztonságot is nyújt a betörés ellen. Stabilitása miatt akár nagy felületek redőnyözésére is ajánlott, viszont ilyen esetekben, figyelembe kell venni a redőny súlyát, mert a méret függvényében szükség lehet az alumínium redőny motoros meghajtására. A redőnymotort falikapcsolóval vagy távirányítóval vezérelhetjük.A műanyag redőnnyel ellentétben az alumínium redőny rendkívül sok színben kérhető, a szinterezési és dekor fóliázási eljárásoknak köszönhetően, szinte minden színárnyalatban elérhető.

 


Kombi redőny:A kombi redőny, röviden, a redőny és a mobil szúnyogháló kombinációja. Titka abban rejlik, hogy dupla lefutó sínnel rendelkezik, melyből az egyik sínen a redőny a másikon a szúnyogháló közlekedik, így egymástól függetlenül mozgathatók. A redőny tokjában, egy erre kialakított csekély méretű helyen, rolószerűen tekeredik fel az időjárás álló és UV stabil szúnyogháló.


A fenn felsorolt bármely redőnytípus elérhető kombi változatban is.kep

Árgarancia: Azonos minőségű nyílászáró árajánlatát garantáltan kedvezőbben kínáljuk!
Név:
Cím:
Telefon:
E-mail:
Üzenet tárgya:
Üzenet:
Ajánlatkérés tárgya:
Profil:
Légkamrák száma:
Profil színe:
Üvegezés típusa:
Beépítés típusa:
 
Méretek, típus kiválasztása:
Db Szél. (cm) Mag. (cm) Termék Redőny Párkány
#1
#2
#3
#4
#5
#6
#7
#8
#9
#10